Creatieve multipotentialites zijn hele mooie mensen met prachtige kwaliteiten! Maar vaak zijn ze zich daar zelf helemaal niet bewust van… Sterker nog, vaak hebben ze niet eens door dat ze creatieve multipotentialites zijn. Daarom heb ik hier wat typische kenmerken van een creatieve multipotentialite voor je op een rijtje gezet, wie weet herken jij jezelf er wel in!

1. Creatief

Uiteraard zijn creatieve multipotentialites bovenal heel creatief! En dat kan echt op ieder vlak zijn: van goed zijn in kunstzinnige dingen als tekenen, schilderen en fotografie, tot modeontwerp, interieur design, content creatie, noem het maar op. Een creatieve multipotentialite heeft een enorm creatief brein dat op ieder moment van de dag met nieuwe ideeën kan komen. Heel handig, al komt het soms niet helemaal uit…

2. Enthousiast

Enthousiasme is een kenmerk wat je ook vaak terugvindt in creatieve multipotentialites. Als ze een nieuwe passie vinden, lopen ze vaak rond te stuiteren van enthousiasme en kunnen ze niet wachten om met hun nieuwe project aan de slag te gaan. Als ze vertellen over nieuwe ideeën, zie je de sterretjes nog net niet in hun ogen schitteren.

3. Dedicated

Een mooi kenmerk van creatieve multipotentialites is hoe dedicated ze zijn: als ze een nieuw project vinden, zetten ze alles op alles om daar hun aandacht aan te besteden. Ze willen het liefst alleen nog maar met het nieuwe project bezig zijn en laten vaak dingen eromheen vallen. Daardoor kan het ook een valkuil zijn, maar ook een kenmerk om te bewonderen.

4. Chaotisch

Alhoewel het voor de creatieve multipotentialite niet per se zo hoeft te voelen, zijn ze vaak behoorlijk chaotisch – of komen ze zo over. Er gaan altijd een heleboel (creatieve) ideeën om in het hoofd van een multipotentialite en wanneer je gepassioneerd van het ene naar het andere project fladdert, kan het zo zijn dat er chaos in je hoofd ontstaat of dat je wat chaotisch overkomt voor de buitenwereld.

5. Gepassioneerd

Over sterretjes in hun ogen gesproken: creatieve multipotentialites zijn enorm gepassioneerd over wat ze doen. Ze kunnen zichzelf helemaal verliezen in wat ze doen en zullen nooit een project aangaan als ze er niet voor de volle 100% achter staan. Dat kan ze ook in de weg staan, want wanneer ze interesse in een project verliezen, gaan ze zonder pardon over naar het volgende. Ja, soms zelfs zonder het project daadwerkelijk af te maken…

Herken jij jezelf in deze kenmerken? En ben jij benieuwd hoe jij deze in jouw voordeel kan inzetten om jouw (creatieve) succes te behalen? Plan dan een gratis Creative Coffee Call met mij in, dan help ik je om van jouw creativiteit jouw grootste kracht te maken!