Misschien heb je het al wel gezien/gelezen: ik ben gecertificeerd Persoonlijke Kracht-coach! Om je uit te leggen wat dat ongeveer inhoudt en wat het effect van de Persoonlijke Kracht-methodiek kan zijn, wil ik je graag wat vertellen over mijn ervaring met de Persoonlijke Kracht-test. Geloof me, als je dit hebt gelezen, snap je waarom ik deze tool zo enorm magisch vind!

Wat is Persoonlijke Kracht?

Laat ik beginnen door je kort te vertellen wat de Persoonlijke Kracht-methodiek precies inhoudt. Zoals je waarschijnlijk weet gebruik ik schrijfopdrachten en persoonlijke begeleiding om je te helpen jouw kernkwaliteiten te ontdekken en die in te zetten om een gelukkig en succesvol leven te leiden. Maar wat je misschien nog níet wist, is dat er nog een heleboel andere tools zijn die daarbij kunnen helpen die ik óók enorm interessant vind. En daar is de Persoonlijke Kracht-methode er een van. Deze methode zet jou namelijk in jouw unieke kracht door middel van… kleur. Als enorm visueel persoon ga ik daar helemaal áán van!

Volgens de Persoonlijke Kracht-methodiek wordt jouw kernkracht, de unieke kracht die jíj als persoon bezit, gerepresenteerd door een kleur. Die kleur geeft niet alleen weer waar jij als persoon voor staat, maar kan je ook helpen om jouw kracht sterker uit te dragen, bijvoorbeeld door hem te dragen of door je met die kleur te omringen. Hoe interessant?! Als hooggevoelig meisje ben ik altijd al enorm geïnteresseerd geweest in alles wat met sensaties te maken heeft en kleur heeft me altijd al gefascineerd. Ik ben altijd veel bezig met mode en interieur en maak daarin hele bewuste kleurkeuzes. Toen ik deze methodiek tegenkwam, was ik dan ook direct in de wolken: een methodiek die persoonlijke krachten en kwaliteiten combineert met de kracht van kleur, hoe tof?! Ik volgde de webinar die bij de opleiding tot Persoonlijke Kracht-coach hoorde en leerde daar de beginselen van de kleurenleer en hoe die in verband staat met jouw persoonlijkheid en unieke krachten. Dat webinar alleen maakte me al zo enthousiast vanwege de raakvlakken die ik zag, dat ik me diezelfde dag nog heb ingeschreven voor de opleiding. Inmiddels zijn we meer daneen jaar verder en mag ik mezelf gecertificeerd Persoonlijke Kracht-coach noemen.

Mijn Persoonlijke Kracht-resultaten in een notendop

Toen ik startte met mijn opleiding tot Persoonlijke Kracht-coach, deed ik zelf de test die je vertelt wat jouw unieke kracht is en welke kleur daarbij hoort. Toen ik de resultaten van die test kreeg, viel mijn mond letterlijk open: mijn krachtkleur is geel. Okergeel om precies te zijn. Exact, de kleur van de hoofdband die je me op alle foto’s ziet dragen en een variant op een van mijn huisstijlkleuren. En het wordt nog mooier. Volgens de PK-methodiek wordt jouw krachtkleur in balans gehouden door een andere, bijbehorende kleur. De kleur die okergeel in balans houdt? Lila. Je snapt nu vast wel waarom ik zo onder de indruk was…

Natuurlijk is het enorm bijzonder dat precies deze kleuren uit de test naar voren kwamen, maar op zichzelf zeggen deze kleuren eigenlijk nog niet zo heel veel. Het écht bijzondere is de betekenis achter deze kleuren en het feit dat deze zó treffend is dat ik compleet snap waarom deze kleuren bestemd zijn om mij in mijn kracht te zetten.

Iedereen die mij kent weet dat ik hou van leren, kennis vergaren/delen en constant blijven ontwikkelen, zowel op intellectueel, emotioneel, zakelijk en persoonlijk vlak. En laat de kleurfamilie ‘Geel’, waar okergeel onder valt, nu net staan voor het thema ‘Identiteit & Duidelijkheid’. Het is een aardekleur, een kleur die correspondeert met het element ‘Aarde’ en vasthouden, planning en analytisch denken representeert. De naam die aan het Powertype okergeel is toegewezen – iedere kleur heeft zijn eigen naam gekregen – is ‘De Invloedrijke Wijze’. Hoe mooi?! Ik hoorde alleen maar belletjes rinkelen bij deze omschrijving… en toen werd de kleur lila toegelicht: de luchtkleur van de kleurfamilie ‘Paars’, die staat voor het thema ‘Intuïtie & Verbeelding’. Hij wordt geassocieerd met hooggevoeligheid, dromen en inspireren. Naam? ‘De Spirituele Dromer’. I was blown away… Deze beschrijvingen tonen precies hoe ik me kan voelen, wisselend tussen praktisch en geaard en dromerig en luchtig, voortbouwend op mijn kennis, maar handelend vanuit mijn gevoel. The best of both worlds, zo zie ik het altijd. En dat werd nu keihard bevestigd!

Wat ik ook zo bijzonder vind aan de methodiek is dat jouw kernkracht al naar voren komt na het invullen van de test die slechts 30 minuten duurt. Dat is toch fantastisch?! Je investeert een half uurtje van jouw tijd om vragen over jezelf te beantwoorden en krijgt vervolgens een mega uitgebreid rapport (het volledige rapport bestaat uit meer dan 50 pagina’s) over jouw unieke krachten en hoe je die kan gebruiken om te gaan stralen. Heerlijk om zoiets te ontvangen, zeker als je zoveel houdt van kennis opdoen, persoonlijke ontwikkeling en lezen als ik 😉 en ik vond de vragen ook echt leuk om te beantwoorden, sommige waren heel verrassend en moest ik echt even over nadenken. Ik heb wel vaker persoonlijkheidstests gedaan, maar deze was toch nét even anders.

JOUW Persoonlijke Kracht

Nadat ik het resultaat van de test ontving ben ik vol enthousiasme begonnen aan de opleiding, want ik wilde nóg veel meer te weten komen over de kleuren en de prachtige kwaliteiten waar ze voor staan. Nu kan ik ze inzetten om jou te laten inzien wat jouw unieke kracht is en hoe jij de kleur die daarbij hoort kan inzetten om volledig in je kracht te staan en te gaan stralen. Hoe jouw kracht, jouw kleur, in combinatie met gerichte schrijfopdrachten, je kan helpen om jouw succes te bereiken. Hoe tof klinkt dat?!

Ben jij benieuwd naar jouw Persoonlijke Kracht? Neem dan eens een kijkje op deze pagina om erachter te komen wat ik voor jou als Persoonlijke Kracht-coach kan doen.