Als je een creatieveling in hart en nieren bent, gaan deze gedachten je vast bekend voorkomen… We creatives are wired similarly, after all 😉 Omdat ik je deze hilarische – en waarschijnlijk heel herkenbare – gedachten niet wil onthouden, heb ik ze voor je op een rijtje gezet. Welke denk jij het meest?

1. “Hoe zouden ze dat gemaakt hebben?”

Je ziet iets tofs – een schilderij, kunstwerk, meubelstuk, kledingitem, you name it – en bent direct benieuwd naar het proces erachter. Sterker nog, je vraagt je direct af of jij het ook had kunnen maken… Challenge accepted!

2. “Dat zou ik zelf anders hebben gedaan”

Ja, en met die creatieve (en soms ook kritische) blik, zie je natuurlijk in een handomdraai wat er in jouw ogen anders had gekund aan een ontwerp. Misschien had jij een bepaalde kleur meer gebruikt, de zoom van een rok anders gemaakt of de propositie van het schilderij aangepast. Hoe dan ook, jouw creatieve scherpe blik heb je altijd bij en die daagt je dan ook altijd uit om zelf te gaan experimenteren. Misschien kan jij het wel beter?

3. “Hebben ze hier ook een [enter creative interest] winkel?”

Waar je ook bent – tijdens je vakantie, op stedentrip of gewoon tijdens je ritje naar je werk – je bent altijd benieuwd of er ook winkels in de buurt zijn waar jij kan shoppen voor jouw creatieve passies. Of het nu een boekenwinkel, stoffenzaak of winkel met art supplies is, jij moet en zal gewoon altijd even binnen kijken. En dat snap ik helemaal… 😉

4. “Ik verveel me…”

De vloek van de creatieveling: we zijn mega snel verveeld. Je vindt namelijk zo onwijs veel leuk, dat je altijd iets nieuws wil uitproberen. Er zijn zoveel mogelijkheden! Daardoor kan je snel op dingen uitgekeken raken, want je wil eigenlijk alweer de thrill van iets nieuws ervaren terwijl je nog met je vorige project bezig bent. Best een uitdaging, soms.

5. “Is het nu af of…?”

Zoals met iedere creatie is er niet een duidelijk eindpunt. Is je kunstwerk nu af of kan je toch nog net die ene aanpassing maken of nog iets toevoegen? Dat is de vraag die je jezelf altijd blijft stellen… En dan moet je natuurlijk ook nog oppassen dat je er niet te lang aan blijft sleutelen, want dat kan je creatie weer verpesten! Het is niet altijd makkelijk om creatief te zijn…

6. “Als ik hier toch eens mijn werk van zou kunnen maken!”

Als je een euro zou krijgen voor iedere keer dat je dit zou zeggen, zou je nu stinkend rijk zijn! Want met al jouw creatieve hobby’s heb je wel duizenden keren geroepen dat je dit het liefst als je werk zou willen doen. Wat is er nu fijner dan van je hobby je werk maken? Precies! En, guess what… Er is niets dat je tegenhoudt! Wil jij meer weten over hoe je van je creatieve hobby je werk kan maken? Lees dan hier mijn tips.